1 cup = 2,4 dl, ca en mummikopp
Ingredienser:
- 2 kopper siktet hvetemel
- 1 kopp sukker
- ¾ kopp usøtet kakaopulver (eller 1 kopp hvis du vil ha kaken ekstra mørk)
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ts kanel (kan kuttes)
- 4 egg
- 1 ½ kopp vegetabilsk olje (som passer til baking), evt flytende margarin
- 3 kopper raspet squash (trenger ikke finraspes)
- ¾ kopp hakkede valnøtter (kan kuttes)
Fremgangsmåte:
- sett ovnen på 175 grader
- Smør en form, ca 20x30 cm. Strø mel over etterpå. Eventuelt: bruk bakepapir.
- Rør sammen det tørre
- Tilsett egg og olje/smør
- Vend inn squash og valnøtter til slutt
- Tøm røren i formen
- Stek i 50-60 minutter, sjekk med en kniv om kaken er ferdig før du tar den ut.
- Avkjøl i minst 10 minutter før du skjærer i den
Zucchini chockolate cake
- 2 cups all-purpose flour
- 1 cup white sugar
- 3/4 cup unsweetened cocoa powder
- 2 teaspoons baking soda
- 1 teaspoon baking powder
- ½ teaspoon salt
- 1 teaspoon ground cinnamon
- 4 eggs
- 1 ½ cups vegetable oil
- 3 cups grated zucchini
- ¾ cup chopped walnuts
Directions
- Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour a 9x13 inch baking pan.
- In a medium bowl, stir together the flour, sugar, cocoa, baking soda, baking powder, salt and cinnamon. Add the eggs and oil, mix well. Fold in the nuts and zucchini until they are evenly distributed. Pour into the prepared pan.
- Bake for 50 to 60 minutes in the preheated oven, until a knife inserted into the center comes out clean. Cool cake completely before frosting with your favorite frosting.